Hur gör jag för att köpa en försäkring?

Hej, vi har utvecklat Easy Peasy Insurance för att du skall kunna köpa en försäkring enklare, billigare och snabbare. Innan du tecknar din försäkring kan du alltid läsa alla villkor för försäkringen du är intresserad av.

Så här köper du en försäkring.

1. Du går in på www.easypeasyinsurance.com. Du kan göra detta på din mobil eller dator. Försäkringarna gäller över hela världen.

2. Beroende på vilken försäkring du väljer är det lite olika köp processer.

  • Avbeställningsförsäkringar: Du väljer enkelt vilken försäkring du är intresserad av följ flödet och svara på frågorna.
  • Elektronikförsäkring resa: Du väljer enkelt vilken försäkring du är intresserad av följ flödet. Välj datum för avresa och hemresa. Ange märke på elektronik, modell samt vart du skall resa.
  • Hyrbil självriskförsäkring: Du väljer försäkringen och följer flödet. Du anger hyrperiod, startdatum och slutdatum. Du anger vart du hyrt bilen.

3. Du loggar in med ditt BankID. Vi använder BankID för att säkerställa din ID och för att se till att din försäkring gäller för dig.

4. Du godkänner din försäkring. Kontrollera att du har uppgivit rätt uppgifter.

5. Du betalar med Swish. Använder ditt BankID som bekräftelse. Din försäkring gäller direkt när din betalning är gjord. Du får en direkt bekräftelse på din skärm. Och dina sidor uppdateras så din försäkring är aktuell.

6. Du får ett mail skickat till din e-post och där finns alla uppgifter om din försäkring. Samt en PDF på din faktura. Du har ett unikt nr för varje försäkring som tecknas.

7. Ut och njut, så tar vi hand om din oro. Tack för att du anlitade Easy Peasy Insurance.

Vad täcks av försäkringen?

Vi har olika typer av försäkringar, klicka här och hitta villkor, förköpsinformation och produktinformationsblad för försäkringen du är intresserad av.

När täcks jag av försäkringen?

Vi har olika typer av försäkringar, klicka här och hitta villkor, förköpsinformation och produktinformationsblad för försäkringen du är intresserad av.

Hur mycket kostar det?

Priset för samtliga avbeställningsförsäkringar är 7% av det försäkrade beloppet. Priset för själriskreducering på Hyrbil beror på hur länge du hyr bilen. Gå in på produkten Självriskreducering Hyrbil och ange när hyran startar och slutar så kommer priset att beräknas. För Elektronik på resa beror priset på vilka produkter du önskar försäkra och hur länge resan varar. Gå in på produkten ”Elektronik på resa” och ange vad du önskar försäkra och hur länge resan är så beräknas priset direkt. Se fullständiga villkor för respektive försäkring här.

Vilket belopp ska anges vid Resa avbeställning?

Du kan försäkra resekostnader. Resekostnader definieras som flyg-, tåg- buss eller färjebiljetter samt boende, hyrbil, paketresor och aktiviteter på resmålet som erbjuds till allmänheten och är prissatta enligt en fast prislista. Se exempel nedan på.

Exempel 1: Jag och familjen har köpt flygbiljetter till Kreta för 9 000 kr. Dessa köptes för 2 dagar sen. Vi bokade igår hotell för 12 000 kronor men enbart betalt en deposition om 2 000 kr, full betalning görs 10 dagar innan resan. I samband med logibokningen har även köpt och betalt en golf green-fee avgift på 1 000 kronor. Om vi avbokar flyg får vi inget tillbaka från flygbolaget. Avbokar vi hotellet innan full betalning är gjord förlorar vi hela depositionen och om vi avbokar efter att full betalning är gjord förlorar vi halva logikostnaden (6 000 kr). Avbokar jag golfrundan får jag inget tillbaka. SVAR: Försäkrat belopp bör då vara högst 9 000 kr + (12 000 kr – 6 000 kr) + 1 000 kr = 16 000 kronor för att ni inte ska förlora pengar även om avbeställningen görs efter att full logibetalning gjorts.

Exempel 2: Jag bokade en båtresa till Rügen för 2 000 kr i förrgår. Jag tänker boka logi vid ett senare tillfälle men har inte riktigt bestämt hur jag vill bo. Vilket belopp ska jag försäkra? SVAR: Just nu går det bara att försäkra de kostnader som har betalts eller bokats högst 2 dagar före tecknande av försäkringen och det går tyvärr inte att försäkra framtida planerade kostnader. Vi arbetar på att kunna lägga till ytterliggare belopp på försäkringen i efterhand.

Exempel 3: Vi bokade en resa för tre dagar sen. Resan börjar först om 3 månader och vi önskar köpa en avbeställningsförsäkring, går det? SVAR: Tyvärr går det inte att köpa försäkringen om resan köptes/bokades för mer än 2 dagar sedan. Vi hoppas att resan blir trevlig och att ni återkommer till Easy Peasy högst två dagar efter köp/bokning vid er nästa resa.

Exempel 4: Vi bokade en skidsemester i fjällen för 12 000 kronor igår för boende, liftkort och skidskola till barnen. Slutbetalningen sker 5 veckor innan ankomst och det enda vi betalt just nu är en anmälningsavgift. Vi åker med bil och bor i stuga. Om vi avbokar efter att full betalning är gjord får vi inget tillbaka från researrangören. Vilket belopp ska jag försäkra? SVAR: Om ni inte får tillbaka något av er betalda resekostnader vid avbokning kan ni försäkra hela resekostnaden.

Vilket belopp ska anges vid Biljett avbeställning?

Du kan försäkra biljettkostnad för Konserter, Teater, Idrottsarrangemang och liknande arrangemang som erbjuds till allmänheten och är prissatta enligt en fast prislista. Ange vilket belopp du önskar försäkra, beloppet ska motsvara det som inte fås tillbaka om biljetterna avbokas. Se fullständiga villkor här.

Vilket belopp ska anges vid Tävling avbeställning?

Försäkringen omfattar försäkrades del av anmälningsavgift till tävlings- eller motionsevenemang var som helst i världen förutsatt att de är öppna för allmänheten. Begreppet ”tävling” eller ”tävlingsavgift” omfattar även motionsevenemang eller avgift till sådant evenemang. Försäkringen omfattar den försäkrades andel av anmälningsavgiften som inte återbetalas enligt arrangörens gällande avbeställningsvillkor. Se fullständiga villkor här

Vad innebär det att välja familjepaketet vid Avbeställning Resa?

Du väljer familjepaketet om du reser med din familj och vill att de ska omfattas av avbeställningsskyddet. Familjepaketet innebär att du och din familj är försäkrade och kan få tillbaka försäkrade resekostnader. Om du väljer familjepaketet innebär det att de försäkrade är: Du som tecknar försäkringen samt din partner (maka/make/sambo/registrerad partner ) samt barn under 18 år folkbokförda på din adress. Försäkrade är även dina barn under 18 år som ej bor hos dig. Se fullständiga villkor för respektive försäkring här.

Vad innebär det att välja familjepaketet vid Avbeställning Biljett?

Försäkrad är du som köper försäkringen samt make/maka/sambo/registrerad partner och barn under 18 år folkbokförda på tecknares adress (gäller även för dina barn under 18 år som ej bor hos dig). Se fullständiga villkor för respektive försäkring här.

Vem kan köpa försäkringen?

För att teckna och omfattas av försäkringen måste man ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Försäkringen gäller för den eller de personer som anges i försäkringsbrevet. Se fullständiga villkor på respektive försäkring här.

Vad gör jag om en skada uppstår?

Om du råkat ut för en skada anmäler du det direkt till försäkringsbolaget via e-post. Du skickar ifylld skadeformulär som avser den försäkring du tecknat. Skadeformulär hittar du längre ner på denna sida. Behöver du bifoga ett läkarintyg eller andra dokument till din skadeanmälan som innehåller känsliga personuppgifter behöver även skadeliden fylla i och signera ett samtycke. Detta ger försäkringsbolaget rätt att ta del av dessa uppgifter för att kunna reglera skadan.

Skicka infylld skadeformulär och eventuellt samtyckesformulären via e-post till: [email protected]

Här hittar du skadeformulär för din försäkring:

Bifoga de dokument som anges i skadeformuläret.

Om du bifogar känsliga personuppgifter, till exempel läkarintyg ber vi dig att skriva ut samtyckesformulären som du hittar här och låta personen som intyget avser signera detta.

Detta gör det möjligt för försäkringsbolaget att ta del av uppgifterna för att kunna reglera skadan.

Vart kan jag vända mig om jag har frågor eller klagomål?

Om det finns försäkringsskydd som är särskilt viktigt för dig och du är osäker på om det omfattas av försäkringen, vänligen kontakta Easy Peasy Insurance via e-post: [email protected] eller via telefon 021-21181. För klagomål som avser försäkringsmäklaren finner ni information om vart ni vänder er under övriga dokument Se fullständiga villkor på respektive försäkring här.

Försäkringsgivare är AmTrust International Underwriters DAC., 40 Westland Row, Dublin 2, Irland som står under tillsyn av Central Bank of Ireland. Försäkringsgivaren representeras i Sverige av sin generalagent, AmTrust Nordic AB, Hamngatan 11, 111 47 Stockholm, telefon 08-440 38 00. För klagomål som avser försäkringen finner ni information vart ni vänder er i de fullständiga villkoren. Se fullständiga villkor på respektive försäkring här.

Hur fungerar ångerrätten?

Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59) gäller följande: För försäkringar med en försäkringstid längre än en 30 dagar, har du rätt att ångra köpet av försäkringen inom 14 dagar från avtalets ingående. Tidsfristen räknas från dagen när försäkringsavtalet ingicks, det vill säga när du mottog försäkringsbrevet och försäkringsvillkoren.

Om du vill utöva din ångerrätt logga du in på Mina Sidor på www.easypeasyinsurance.com och väljer Ångra Köp. Om du väljer att utöva din ångerrätt återbetalas en proportionell premie motsvarande den tidsperiod som försäkringen har kvar att vara gällande minus en administrationsavgift på 99 kronor.