Enkla produkt-försäkringar till Hylte Jakt & Lantman

Efter avslutat köp på hylte-lantman.com får kunden möjlighet att aktivera sin försäkring

Efter avslutat köp på hylte-lantman.com får kunden möjlighet att aktivera sin försäkring

Hyma-koncernen som driver flera olika e-handelssajter: Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet, Duab och Dogger erbjuder nu Easy Peasys försäkringar till sina kunder. Förra året omsatte Hyma-koncernen cirka 940 miljoner kronor varav 80 procent inom e-handel.

— Vi har fått en jättefin respons från Hyma och från deras kunder, säger Easy Peasys VD och grundare Göran Broberg. Redan nu kan vi se att försäkringarna verkligen fungerar som det är tänkt, det ökar förtroendet och driver konverteringen på sajten.

Göran Broberg menar att konceptet embedded insurance har framtiden för sig.

— Vi ser oss som ”försäkringsbranschens Klarna”. Vi kan se att våra försäkringar stöttar och förbättrar resultatet för e-handelsbolag. Våra försäkringar – som integreras på en e-handelssajt på 3-4 dagar – kan öka konverteringen med 5-15 procent och sannolikheten ökar för att kunden kommer tillbaka. Vår bedömning är att embedded insurance-lösningar sammantaget ökar försäljningen med mellan 1,5 till 3 procent. Och ger även en extra intäkt på sista raden utan extra kostnad. E-handlarna har inga kostnader för våra försäkringar och vi hanterar alla försäkringsavtal, försäkringsköp, skadeanmälningar och utbetalningar.

Hymas VD Anders Carlsson säger att han är mycket nöjd med samarbetet med Easy Peasy.

Vad är skälet till att ni har valt att samarbeta med Easy Peasy? 

— Vi söker alltid nya lösningar som är bra för oss och våra kunder. Detta kändes som en självklar sådan och efter en presentation och demo av hur det skulle fungera tyckte jag det var en intressant lösning för HYMA. Lösningen skapar ett mervärde för våra kunder och är helt frivillig — samt stör inte kundens normala köpupplevelse. Kika gärna in på Hyltes hemsida och ni förstår vad jag menar — kunden får försäkringen presenterad för sig men väljer först på orderbekräftelsesidan om man önskar aktivera den fria månaden eller ej. För mig var det väldigt viktigt att lösningen inte är likt när man köper flygbiljett — där man måste ta ställning till en rad försäkringserbjudande innan man ens får köpa sin biljett — personligen tycker jag det stör köpupplevelsen.

— Det kändes också som Easy Peasy var en bra mix av personer med e-handels erfarenhet, tech och försäkring.

Hur har samarbetet utfallit hittills?

— Det har fungerat väldigt bra, vi har jobbat ihop och Easy Peasy och försäkringslösningen är nu implementerad på alla våra 4 siter (Hylte Jakt & Lantman, Maskinklippet, Duab och Dogger). Vi har haft ett nära samarbete och Easy Peasy har anpassat lösningen för oss.

(Denna artikel är baserad på en intervju som först publicerades av Sak&Liv)

Hör av dig så bokar vi demo

Ring vår vd Göran på 070-786 54 15‬ eller skicka honom ett mail till [email protected] så bokar vi ett möte, springer över till er (fysiskt eller digital såklart), berättar allt om Embedded E-commerce Insurance, visar en demo och pratar om hur det skulle fungera för just din e-handel.